Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Adrian Kempe matchhjälte för LA Kings – avgjorde i sudden

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander är inte enda svensken som hyllas stort efter nattens slutspelsomgång i NHL. I förlängningen mot Edmonton behövde Adrian Kempe bara 72 sekunder innan han i en vacker solo-uppvisning satte avgörande 5-4 till Los Angeles Kings.

Inget kunde stoppa Adrian Kempe när han satte fart från blålinjen, skrinnade förbi de motspelare som stod i hans väg (däribland Connor McDavid), rundade Oilers-keepern Mike Smith och petade in segermålet – en minut och tolv sekunder in i förlängningen.

Målet krönte en redan framgångsrik dag på jobbet för 25-åringen från Ångermanland, som totalt noterades för två mål och en assist. Liksom landsmannen William Nylander utsågs Adrian Kempe till matchens mest värdefulla spelare.

Kempe: ”Måste nollställa oss i morgon”

Segern innebär att Los Angeles Kings nu har greppet om åttondelen och leder med 3-2 i matcher. Nästa möte lagen emellan spelas i Los Angeles på torsdag.

– Självklart är vi väldigt nöjda över att har det här läget, det här var en viktig seger för oss och vi har bra självförtroende i laget. Men vi måste nollställa oss i morgon. Vi kan njuta av det här i kväll och sedan måste vi spela lika bra på hemmaplan på torsdag som vi gjorde nu, säger matchhjälten Adrian Kempe i en intervju efter matchen enligt nyhetsbyrån AP.

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

4 - 5

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

0-1, 1-2, 3-1, 0-1
Rogers Place, Edmonton
Publik: 18347

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.