Håkan Åhlund lämnar AIK Hockey Foto: Bildbyrån

Åhlund lämnar AIK: ”Ibland tar livet andra vägar”

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Åhlund har varit frånvarande under delar av den här säsongen.

Nu står det klart att han och AIK kommit överens om att bryta avtalet.

– Ibland tar livet olika vägar som man inte kan råda över, säger Åhlund till SVT Sport.

I mars förra året blev Håkan Åhlund klar som huvudtränare för AIK Hockey som efter en tung säsong i hockeyallsvenskan skulle göra en nysatsning med Åhlund vid rodret.

Men sedan har säsongen inte varit som varken klubben eller Åhlund tänkt sig.

Huvudtränaren valde att hoppa av sitt uppdrag under en period och sjukskrev sig i januari.

– Jag har min familj i Skåne och sedan två månader har saker hänt som gör att min familj behöver mig på heltid. Min dotter, som är elva år, ska börja skolan i morgon och behöver mitt stöd på heltid. Jag måste vara närvarande, sa Åhlund till Sportbladet då.

”Klart det är tråkigt”

Sedan dess har Anton Blomqvist tagit över huvudansvaret i båset och det är nu han, när Åhlund lämnar, som kommer att fortsätta arbetet som huvudtränare med sin assisterande, Johan Olsson.

– Det här är något som vi har kommit fram till tillsammans. Det är klart att det är tråkigt men ibland tar livet andra vägar och då är det så, säger Åhlund till SVT Sport.

Hur går tankarna efter det här beslutet?

– Det finns inte så mycket att säga. Det är klart att jag hade en annan tanke när jag gick in i den här säsongen, så är det. Men livet tar olika vägar ibland som man inte kan råda över och så är det i det här fallet.

Vad händer nu?

– Jag vet ingenting ännu utan jag tar dag för dag. Jag hoppas självklart att det ska gå bra för AIK och för killarna, det har varit min tanke hela tiden. Det är inga konstigheter även om jag inte är delaktig i det längre, säger Åhlund.

AIK Hockeys nästa match är mot Västerås på hemmais under söndagen.

Mer hockeyallsvenskan: Björklöven föll mot AIK (18/12-20)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.