Målvakten Robin Wallin blev straffhjälte i segern Foto: Bildbyrån

Blev inkastad i toppmötet – och bröt Leksands svit

Uppdaterad
Publicerad

Toppmöte.

Utsålt Hovet.

Då blev en hastigt inbytt Robin Wallin straffhjälte för AIK mot Leksand.

I toppmötet i Hockeyallsvenskan tvingades AIK byta målvakt halvvägs in i första perioden, Erik Källgren klev haltande av isen efter att ha blivit pååkt av Leksands David Rundquist. Robin Wallin ersatte – och en minut och tretton sekunder spräckte leksingarna nollan.

I powerplay tryckte Johan Porsberger in 1–0 efter passning från Mattias Karlsson.

Men i andra perioden vände hemmalaget på utsålda Hovet, Garry Nunn kvitterade och sedan fixade Anton Holm 2–1 till AIK, hans artonde mål för säsongen.

Det skulle däremot inte räcka för seger, tidigt i sista tjugan tog Johan Porsberger emot passning framför mål, testade en gång, pucken studsade tillbaka via målvakten Wallin och på andra försöket kvitterade Porsberger med sitt andra mål i matchen.

Matchen till förlängning som blev mållös och det hockeyallsvenska stormötet skulle avgöras på straffar. Då klev Wallin, som inte hade den bästa räddningsprocenten dessförinnan under matchen, fram och räddade alla tre Leksandsstraffar.

Segern och extrapoängen till AIK som nu har fem poäng ner till tabelltvåan Oskarshamn. Förlusten för Leksand var lagets första efter åtta raka segrar.

Allsvenskan

AIK IF logo

AIK IF

3 - 2

Leksands IF logo

Leksands IF

0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0
Hovet, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.