AIK jubel Foto: Bildbyrån

AIK besegrade Oskarshamn efter målvaktstavla

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamn hade chansen att vinna den allsvenska finalen på hemmaplan. Men vid ställning 3-3 i förlängning kom kallduschen, en målvaktstavla som avgjorde matchen.

I en svängig match mellan Hockeyallsvenskans två topplag blev det ett individuellt misstag som avgjorde. Christoffer Rifalk, som varit en av Oskarshamns viktigaste spelare den här säsongen, åkte ut från kassen och skulle spela pucken men lyckades inte som han hade tänkt. Den olycklige målvakten tappade pucken till AIK:s Jesper Frödén, som enkelt kunde lägga in pucken i tom bur.

Nu väntar en femte och avgörande match på Hovet i Stockholm om vilket av lagen som ska få kvala mot Timrå.

Trots förlusten så hänger inte Oskarshamns tränare Håkan Åhlund med huvudet. Han säger till C more efter matchen att om någon sagt att de skulle få en femte och avgörande match inför, så hade de tagit den. Han tror även att AIK känner lite press inför sista.

– Det är ny match och nya förutsättningar, och jag lovar att de där inne är nervösa, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.