Alexander Ovetjkin bäste ryssen genom tiderna i NHL

Elias Pettersson gjorde ännu ett mål för sitt Vancouver Canucks i NHL i natt.

Men den svenske superrookien blev denna gången överskuggad av Washington Capitals Alexander Ovetjkin som blev historisk.

Med en målgivande passning blev han den ryss som gjort flest poäng någonsin i ligan.

Washington Capitals besegrade Vancouver med 3-2 på hemmaplan i natt och tog en viktig seger efter en tung period med många förluster.

Matchens snackis stod – som så många gånger förr – Alexander Ovetjkin för som blev den bäste ryssen i NHL genom tiderna när han spelade fram till TJ Oshies 1-0-mål i den första perioden. Poängen innebar att den hårdskjutande ryssen därmed är uppe i 1 180 poäng och passerar ikonen Sergej Fedorov i toppen av alla tiders ryska poängliga i NHL.

– Jag är väldigt stolt över att passera alla legendarer på den listan. Det är verkligen historia, säger han till klubbens hemsida.

I matchen gjorde även Elias Pettersson sitt 24:e mål för säsongen.