Michal Kempny (6) och Nick Jensen (3) var snabbt framme och firade med Alexander Ovetjkin efter dennes 700:e NHL-mål. Foto: Bill Kostroun/AP/TT

Alexander Ovetjkin sköt NHL-karriärens 700:e mål för Washington Capitals

Till slut kom målet som det snackades om redan innan det gjordes.

Med ett slagskott i krysset sköt Alexander Ovetjkin karriärens 700:e mål i NHL.

– Det var ett speciellt ögonblick, säger han.

Washingtonstjärnans mål betydde 2–2 i början av tredje perioden borta mot New Jersey, men ganska snart var han omringad av lagkamrater som firade som om en viktig seger precis hade bärgats.

Efter att ha nått milstolpen blev Ovetjkin sedan kvar på isen och fick ta emot en sportslig stående ovation från New Jersey-publiken.

– Det var ett speciellt ögonblick. När man kommit närmare det har man börjat fundera på när det ska ske. Nu är det äntligen över, så nu behöver vi inte prata om det längre. Nu kan vi gå vidare, säger han, enligt nyhetsbyrån AP.

Närmar sig Gretzky

Ryssen blev den åttonde spelaren att ha gjort 700 NHL-mål och upp till ettan Wayne Gretzky har han fortfarande 194 mål. Om 34-årige Alexander Ovetjkin kan fortsätta i samma stil – det här var hans 42:a mål för säsongen – måste han spela ishockey i fyra-fem år till för att kunna utmana Gretzky om målrekordet.

– Han bara fortsätter att göra mål. Han visar inga tecken på att sakta ner. Under de fem år som jag har spelat i laget har ”Ovi” inte förändrats. Han har inte blivit kångsammare, han har inte blivit mjukare, säger lagkamraten T.J. Oshie enligt Washington Post, och fortsätter:

– Han har inte tappat drivet – han har snarare ett större driv.

Det var New Jersey-svensken Jesper Bratt som inledde målskyttet när han snyggt fintade bort målvakten, efter att ha blivit frispelad av Damon Severson. Just Severson fick sedan också sista ordet när han sköt avgörande 3–2 i powerplay, med två minuter kvar av slutperioden.

SE MER: Här gör Ovetjkin karriärens 25:e hattrick (17 januari 2020)