”Alla kan inte vara slitna eller skadade”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor är utslagna ur hockey-VM. I Gomorron uttryckte Chris Härenstam sin besvikelse över att så få NHL-svenskar tackat ja till turneringen. ”Att få spela för Tre Kronor måste vara det absolut finaste och häftigaste som finns” säger han.

Uttåget ur hockey-VM efter tennissiffrorna 0-6 i går mot Kanada i kvartsfinalen har väckt reaktioner. I Gomorron diskuterades den svenska insatsen och Chris Härenstam var inte sen att tala om det faktum att så många NHL-spelare tackat nej till att representera Sverige i mästerskapet.

Jämför med Finland

– Jag är besviken på det sätt som många utav de spelare som avslutat sitt spel i NHL agerar på. Gör en jämförelse med vårt grannland Finland, där flera av de stora stjärnorna med Mikko Koivu, Aleksander Barkov, Mikael Granlund i spetsen, de åker och representerar sitt Finland och gör det med en enorm stolthet, det är så himla stort för dem att få representera Finland i ett VM. Jag känner inte att vi har den situationen i svensk landslagsishockey.

Ishockey-VM

”Måste vara det finaste som finns”

– Det är alldeles för många spelare som tackar nej till VM-spel. Jag vet att flera verkligen har anledning att göra det eftersom de är skadade och de är väldigt slitna. Men alla kan inte vara slitna, alla kan inte vara skadade. Att få spela för Tre Kronor måste vara det absolut finaste och häftigaste som finns – att få ta på sig landslagströjan och representera svenska folket. Men för få säger ja, och det är för dåligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet