Foto: Bildbyrån/Sportsground

Modospelaren förd till sjukhus efter otäck smäll

Uppdaterad
Publicerad

Modospelaren Amanda Ahlm, 17, slog olyckligt bakhuvudet i isen i den andra perioden i mötet mot Djurgården.

Matchen fick tillfälligt avbrytas och spelaren fördes sedan till sjukhus, rapporterar Öviks Allehanda.

Det var vid ställning 1-0 till ett poängtörstande Modo i hemmamatchen mot Djurgården som olyckan var framme.

Hemmaspelaren Amanda Ahlm föll handlöst i isen efter att ha fastnat i Djurgårdens Sara Bujolds klubba i samband med en tekning i egen zon 18.56 i mellanakten.

17-åringen, som var en del av det landslag som blev femma i U18-VM i slovakiska Bratislava tidigare i veckan, blev länge liggandes på isen. Efter ett långt avbrott bestämde sig domarna för att avbryta perioden och skicka spelarna till omklädningsrummet.

Ahlm skickades sedan till sjukhus, rapporterar Öviks Allehanda. Skadeläget är i dagsläget oklart.

– Jag vet att hon slog i huvudet och att hon var vid medvetande när hon åkte upp till sjukhuset, säger tränaren Björn Edlund till tidningen.

Efter två raka segrar såg hemmalaget till att vinna med 2-0 efter mål från Agata Sarnovska och Marion Allemoz. Därmed närmar de sig Linköping, som innehar den sista slutspelsplatsen, i tabellen. Med en match mindre spelad har Modo nu tre poäng upp till laget från Östergötland.

SDHL

MODO Hockey logo

MODO Hockey

2 - 0

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 1-0, 1-0
Fjällräven Center, Örnsköldsvik
Publik: 62

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.