Anders Larsson hoppas på ny utredning

Publicerad

Inom kort ska utredningen runt det svenska seriesystemet i ishockey presenteras – en känslig fråga, men ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson känner sig trygg inför svensk hockeys framtid.

Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson vill låta utredningen ha sin gång, och ligger därför lågt i exakt hur förbundet kommer att landa kring seriesystemet och de ekonomiska skillnaderna mellan SHL och Allsvenskan, och säger till SVT Sport att han inte känner någon oro kring stämningen inom svensk ishockey.

– Snarare känner jag en kraft i det engagemang som finns, och det vittnar den här debatten om, att svensk ishockey engagerar. Är vi kloka och hanterar de här frågorna rätt, på ett öppet och transparent sätt så kommer vi fortsätta att engagera tror jag, säger Anders Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer