Nicklas Bäckström var tillbaka. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bäckström förlorare i sin comeback

Nicklas Bäckström har missat de fyra senaste matcherna på grund av skada. I natt var han tillbaka men det hjälpte föga – Washington föll med 2-4 mot Tampa Bay som därmed kvitterar i semifinalen.

Den svenske centern spelade över 18 minuter i den fjärde semifinalen och hade dessutom chansen att kvittera i slutet av matchen. Med en och en halv minut kvar fick han träff på en studsande puck men styrningen gick i stolpens utsida.

I stället kunde Tampa Bay definitivt avgöra genom Anthony Cirelli som fastställde slutresultatet 4-2 med två sekunder kvar.

– Skönt att vara tillbaka, men vi måste bli bättre på att sätta chanserna. Det finns inga ursäkter, säger Bäckström till Expressen.

Semifinalen var helt jämn inför den sista perioden efter att Washingtons stjärna Jevgenij Kuznetsov kvitterat till 2-2. Det matchavgörande målet kom i mitten på den tredje perioden när en lång passning från mittlinjen nådde Ondrej Palat. Bakom mål hittade han in till Alex Killorn som i sin tur stänkte dit 3-2 från nära håll.

En annan av hjältarna i bortalaget var också målvakten Andrej Vasilevskij som imponerade stort och svarade för totalt 36 räddningar i matchen.

I och med nattens seger har Tampa Bay vänt 0-2 i matcher till 2-0 i semifinalserien mot Washington.

”I kväll var så viktigt eftersom 3–1 (i matcher) är så enormt annorlunda jämfört med 2–2. Vi måste hålla allt enkelt och inte tvinga fram något”, säger Killorn efter matchen, enligt Tampa Bays Twitterkonto.

Washington-Tampa Bay 2-4 (1–2, 1–0, 0–2)

Washington: Dmitrij Orlov, Jevgenij Kuznetsov. Målvakt: Braden Holtby 84,2 procent.

Tampa Bay: Brayden Point, Steven Stamkos, Alex Killorn, Anthony Cirelli. Målvakt: Andrej Vasilevskij 94,7 procent.

Det står 2-2 i matcher.