Anthony Mantha firar ett av sina fyra mål i matchen mot Dallas Foto: TT Nyhetsbyrån

Anthony Mantha fyramålsskytt för Detroit

Anthony Mantha stod för Detroits samtliga fyra mål när Dallas besegrades på hemmaplan.

Och med mindre än minuten kvar av ordinarie speltid lyckades han avvärja en förlängning.

– Jag ville bara gå ut hårt, och här är vi nu, sade Mantha efter matchen.

Detroits säsongspremiär på hemmais inleddes med att nypensionerade Niklas Kronwall, som var på plats, hyllades av Red Wings-publiken.

Inledningsvis såg det dock inte ut att bli Detroits dag. Laget låg under med 2–0 i första periodvilan efter mål av Dallas Roope Hintz och Tyler Seguin.

Men med knappa minuten spelad av andra perioden kom första målet från målsprutan Anthony Mantha. Han fixade sedan både 2–2 och 3–2 till Detroit innan Dallas kunde kvittera genom Roope Hintz assisterad av Mattias Janmark.

”Blev själv förvånad”

Mantha satte sedan även matchavgöraren 4–3 med mindre än minuten kvar av ordinarie speltid.

– Jag blev själv förvånad, svarade Mantha på frågan om hans fyra mål var en del av lagets utlovade överraskningar inför säsongen.

Av de fyra var det framför allt det andra målet som stack ut. Den store forwarden tog sig förbi Dallas försvar för att sedan peta in pucken bakom Anton Khudobin i Dallas mål.

– Om jag går hårt mot nät är det inte många försvarare som kan stoppa mig, som är större än jag, sade en självsäker Mantha.