Arvidsson om Schweiz: ”Josi och Fiala är världsklasspelare”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors Viktor Arvidsson är lagkamrat med Schweiz Roman Josi och Kevin Fiala i Nashville – de två största hoten mot Sverige i VM-finalen, enligt honom själv.

– Josi och Fiala är världsklasspelare, säger Arvidsson till SVT Sport.

Nashville-forwarden 25-årige Arvidsson har imponerat sedan han anslöt för att spetsa till den svenska VM-truppen för en vecka sedan.

Innan det blir sommarsemester vill ha ta sitt första VM-guld.

Ishockey-VM

– Det ska bli kul, jag ser fram emot finalen och ska vila lite nu i dag. Sen är det bara köra, säger Arvidsson till SVT Sport.

Vad säger du om motståndet?

– Josi och Fiala är världsklasspelare, även Andrighetto och Niederreiter är ju väldigt, väldigt duktiga. Så vi får se upp med dem.

Forsberg: ”Oerhört duktiga”

Filip Forsberg, lagkamrat med Arvidsson i både klubb- och landslag, fyller i.

– Fiala och Josi är två oerhört duktiga hockeyspelare. Josi är vår lagkapten och har varit vår bästa spelare tillsammans med Pekka Rinne (Nashvilles målvakt). Kevin är upcoming och oerhört skicklig offensivt, säger Forsberg till SVT Sport.

Garpenlöv: ”Cred till svensk ishockey”

Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv pratar sig varm om svensk ishockeys återväxt och utbildningen i landets mindre föreningar.

Om dagens finamotståndare säger han:

– Vi har ju mött dem en gång, så vi har bra koll på dem likväl som de har bra koll på oss, säger Garpenlöv till SVt Sport.

Se intervjuerna i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet