Arvidsson gjorde sitt andra hattrick i NHL

Viktor Arvidsson är glödhet.

I natt kom hans andra hattrick i NHL.

– Jag hade bra flyt idag, säger forwarden.

Nashville dominerade hemma mot Washington i NHL-ishockeyn. De regerande Stanley Cup-mästarna besegrades med 7–2.

Arvidsson sköt matchens första skott och gjorde första målet efter knappt fyra minuters spel, på assist av Mattias Ekholm och Filip Forsberg.

Innan andra perioden var slut hade Arvidsson gjort två mål till – hans andra hattrick i NHL.

– Det kändes som att vi arbetade bra med försvaret i dag och fick många bra anfallschanser. Jag hade bra flyt i dag och fick många bra passningar, säger Arvidsson.

Inför tredje perioden ledde Nashville med 6–1 – förutom Arvidssons tre mål, hade Nick Bonino gjort två och Rocco Grimaldi ett. Nicklas Bäckström gjorde Washingtons första mål.

I början av tredje drämde Calle Järnkrok till med 7–1 till Nashville. Bortalagets T J Oshie reducerade till 7–2 med drygt tre minuter kvar att spela.

Spelsugen Zibanejad satte fyrling

Mika Zibanejad var på rejält spelhumör och slog till med två mål och två assist för sitt New York Rangers mot Carolina i 6-2-segern. Svenskens femma åg bakom elva poäng i matchen.

– Det är skönt att få den typen av utdelning. Då växer självförtroendet så man vågar göra lite mer grejer, säger den 25-årige centern till Aftonbladet.

Zibanejad hade bud på hattrick, men nådde inte ända fram. Snyggaste målet var när kedjekamraten Zuccarello bakom mål lade en passning mellan sina egna ben när ögonen var fästa mot plexit.