Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Arvidsson, i mitten, firar sitt 4-1-mål mot Ottawa. Kevin Fiala (22) och Matt Roy uppskattar insatsen. Foto: TT

Arvidsson tvåmålsskytt för Los Angeles

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson gjorde två mål inom tre minuter när Los Angeles slog Ottawa med 5-2.

– Vi var mer effektiva, säger matchvinnaren.

Den förre skellefteåspelaren klev in i handlingen i mitten av den första perioden. Efter 08.43 gjorde han 3-1 från nära håll och inte ens tre minuter senare satte han 4-1 med ett distinkt skott, detta efter 11.26. De fem första målen kom alltså på de elva första minuterna av matchen – och med facit i hand avgjordes den redan där.

– Jag tycker att vi spelade snabbt och kunde genomföra det vi tänkt oss. De var också bra men vi gjorde bättre beslut med pucken och var mer effektiva, säger 29-årige Arvidsson enligt NHL:s hemsida.

Det var en skönt start på den sex matcher långa roadtripen för Los Angeles.

Säsongsdebut för målvakten Copley

– Jag tycker att det var en helgjuten insats av samtliga spelare. Vi behövde inte förlita oss på en eller två spelare där målvakten var en av dem. Jag tycker att han (Phoenix Copley) spelade väldigt bra och gav oss självförtroende, säger tränaren Todd McLellan.

Copley gjorde 31 räddningar i sin säsongsdebut. Han skrev ett ettårskontakt med Los Angeles i juli och nattens vinst var den första han varit med om i NHL sedan i mars 2019 då han spelade för Washington.

– Det kändes bra och skönt att kunna pricka in en vinst i kolumnen, säger 30-åringen.

Ottawas målvakt Cam Talbot byttes ut efter Los Angeles 5-1-mål då han släppt in fem mål på 14 skott. Anton Forsberg, med förflutet i Modo, kom in och höll tätt och motade 14 skott. 

NHL

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

2 - 5

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

1-4, 0-1, 1-0
Canadian Tire Centre, Ottawa
Publik: 13459

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.