Oskar Lindblom. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Oskar Lindblom kommer till VM

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Lindblom har enligt uppgifter till SVT Sport tackat ja till VM. Genombrottsman i Philadelphia den här säsongen och som för ett par år sen blev årets anfallare i svensk hockey.

Oskar Lindblom har i det tysta samlat på sig en stark säsong i NHL. 17 mål och 16 assist är ett genombrott. Nu förenas han med sin gamla tränare från junior-VM 2015/2016, Rikard Grönborg, i hans och hela nationens jakt på att skriva historia.

Aldrig tidigare har ett svenskt landslag vunnit tre raka VM-guld. I år kan så bli fallet.

Ishockey-VM

Det är också Rikard Grönborgs sista uppdrag med Tre Kronor på ett tag. Förbundskaptenen ryktas vara på väg till NHL därefter och hetaste alternativet just nu är Anaheim.

Oskar Lindblom är från Gävle och slog igenom säsongen 2016/17 när han gjorde 47 poäng för Brynäs. Samma år som laget förlorade en gastkramande finalserie som avgjordes i den sjunde och direkt avgörande finalen mot HV71.

Enligt Hockeynews.se är även Arizona Coyotes Mario Kempe, 30, klar för VM-spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet