Carey Price höll nollan för Montreal i andra kvartsfinalen. Foto: TT

Avstängde Scheifele efter överfallet: ”Chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Winnipegs Mark Scheifele fick inte spela nattens andra kvartsfinal mot Montreal, som återigen vann och gick fram till 2-0 i matchserien. Han tycker att de fyra matcher han fick efter överfallet på Jake Evans i första matchen var överdrivet.

– Jag hade inte förväntat mig en så lång avstängning och blev ganska chockad av beslutet, säger Scheifele, som hotats, till NHL.

Montreal vann nattens match med 1-0 efter att Tyler Toffoli avgjort i början av andra perioden. I ett boxplay kom Toffoli loss i en spelvändning. Han drev upp pucken på högerkanten och gjorde en dragning när han kom in i offensiv zon och avlossade ett snabbt skott som gick in bakom Connor Hellebuyck i Winnipegmålet.

Montreals målvakt Carey Price gjorde 30 räddningar och höll nollan för första gången i årets slutspel (åttonde i karriären).

– Grabbarna gjorde ett bra jobb framför mig. Det var en riktig laginsats, säger Price enligt NHL.

Scheifeles överkörning av Evans efter att denne vinklade in det sista målet, 5-3, i tom kasse har gett ett högt tonläge och Montealspelarna har sagt att de ska hämnas på Winnipegspelaren om han återkommer i en eventuell sjätte match. Efter tacklingen har Scheifele och hans familj drabbats av hot.

”Hatet mot min familj är äckligt”

– Jag kan acceptera straffet. Det är en del av spelet. Men hatet som min familj har fått utstå, häcklandet de fått ta emot är helt oacceptabelt. Det är äckligt att se. Mina föräldrar är så jordnära och att de får ta emot sådant hat är hemskt. Det finns ingen anledning, säger Scheifele som understryker att avsikten inte var att skada Evans utan att hindra denne från att göra mål.

– Det finns ingen illvilja där och jag går inte in med avsikten att skada en spelare. Min statistik talar för sig själv. Jag har inte haft en charging (våldsam tackling efter att man tagit sats med för många skridskoskär) på mina 600 matcher i NHL. Jag ville ha bort honom från stolpen, säger Scheifele.

Evans vilade i nattens match med en hjärnskakning och det är oklart när han är spelklar igen.

Den tredje kvartsfinalen spelas natten mot måndag i Montreal.

NHL

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

0 - 1

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

0-0, 0-1, 0-0
Bell MTS Place, Winnipeg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.