Foto: Dick Axelsson i samråd med Joel Lundqvist under SM-finalen. Foto: Bildbyrån

Dick Axelsson om framtiden: ”Jag letar fortfarande lag”

Uppdaterad
Publicerad

Efter finalförlusten med Djurgården i våras gick Dick Axelssons kontrakt ut med klubben.

Någon förlängning har det ännu inte blivit för 32-åringen – som dock siktar på att förlänga sin karriär.

– Jag letar fortfarande klubb, säger han till SVT Sport.

Den 2 maj spelade Dick Axelsson sin senaste hockeymatch, som också blev slutet på en sejour i Djurgården – åtminstone tillfälligt.

Sedan dess har han varit klubblös, men tränat med division 1-laget Huddinge. Nu letar han efter en klubbadress inför kommande säsong och är dessutom klar som CHL-expert för SVT.

– Jag letar fortfarande klubb. Det här blev ett perfekt alternativ så länge medan jag letar klubb. Jag letar fortfarande, men vi får se.

Än så länge har det varit ganska tyst kring framtiden och några direkta anbud finns det inte, enligt Axelsson.

– Inte ännu, men de kommer. Det spelar ingen roll var men Sverige ligger bra till och det är ett jättebra alternativ, så vi håller tummarna.

Hur håller du i gång med träningen?

– Jag har kört på bra här i sommar med rehab, mycket padel, mycket tennis, mycket kondition. Det har varit bra och sen har jag haft mycket med familjen, men träning är prio ett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.