”Superduon”, Bäckstöm och Ovetjkin, jublar efter svenskens avgörande. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bäckström avgjorde i förlängningen

Nicklas Bäckström avgjorde i förlängningen när hans Washington vann över Colorado i NHL-ishockeyn med 3–2.

– Det var något mellanting mellan dragskott och handledsskott, säger han till Sportbladet.

Målet innebar svenskens femte mål för säsongen, och kom efter bara 22 sekunder i förlängningen. Forwarden slog till med ett dragskott som målvakten Philipp Grubauer inte kunde hålla.

Forwarden noterades även för en assist till Alexander Ovetjkins 2–1-mål i andra perioden.

Bäckström: ”Jag sköt i stället”

– Det var något mellanting mellan dragskott och handledsskott, jag vet inte riktigt, säger matchhjälten till Sportbladet efter matchen.

– I och med att det var fyra mot tre blev det ju lite ytor, så ja, jag fick det där läget och eftersom han spelat med mig trodde väl ”Grubi” att jag skulle passa som vanligt. Så jag sköt istället.

Colorados Carl Söderberg stod för matchens första mål en dryg minut in i matchen. Det är fjärde matchen i rad som 33-åringen från Malmö får med sig poäng i från.

Flera svenskpoäng

Även svenske draftettan Rasmus Dahlin fick komma med i poängprotokollet mot Winnipeg i natt. Backen stod för sin sjunde assist i årets NHL-säsong när han assisterade Jeff Skinner till 1–1-målet i den sista perioden, i matchen som hans Buffalo till slut vann med 2–1 efter straffavgörande.

Dallas besegrade Boston med 1–0 efter förlängning i matchen där Mattias Janmark gjorde säsongens andra assist.

Oskar Sundqvist var en av målskyttarna när St Louis slog Vegas med 4–1. Det är svenskens fjärde mål för säsongen.

Pontus Åberg stod för Anaheims enda mål, när laget förlorade – i förlängningen – mot Toronto med 1–2.