Svensk förlust – Finland vann på straffar

Sista matchen i hemmaturneringen för Tre Kronor var en riktigt svängig tillställning. Efter en stark vändning sista tio minuterna förlorade Sverige med 4-5 på straffar mot Finland.

Emil Bemström fortsätter att göra succé i landslaget. SHL:s målkung gjorde mål i landslagsdebuten mot Tjeckien i torsdags. Djurgårdsspelaren låg bakom två av målen i den svenska strafförlusten mot Finland.

I den första perioden gjorde han 1-0 till Tre Kronor efter en snabb omställning och såg till att laget hade ledningen i paus.

Svängig andra period

I början på andra perioden kvitterade Finland genom Juhani Tyrväinen. Men Tre Kronor återtog ledningen snabbt när Isac Lundeström gjorde 2-1, framspelad av Joel Persson.

Finland kom tillbaka och kvitterade på nytt när Niko Ojamäki snappade upp en sargretur.

Svensk vändning i slutet

Finland fick sedan en drömstart på den tredje perioden. Ojamäki avlossade ett skott som gick via en svensk klubba in i mål bakom Adam Reideborn. Bortalaget kopplade greppet ytterligare när Eemeli Suomi utökade ledningen till 4-2.

Men matchen var långtifrån över där och Tre Kronor kom tillbaka i matchen. Joakim Nygård reducerade och sen slog måltjuven Bemström till igen när han sköt 4-4 med fem minuter kvar av ordinarie tid och matchen gick till straffar.

Där var det Finland som var starkast och de vann straffläggningen med 2-0.