Tränaren Bert Robertsson lämnar Skellefteå efter säsongen. Foto: Bildbyrån

Bert Robertsson lämnar Skellefteå efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Tränarprofilen Bert Robertsson har varit i Skellefteå sedan 2011.

Men efter säsongen går 44-åringen och klubben skilda vägar, meddelar SAIK på sin hemsida.

”Vi har efter samtal kommit fram till att det inte blir någon fortsättning mellan parterna efter denna säsong”, skriver de i ett pressmeddelande.

”Parterna är överens om att nu när beslutet är fattat är det lika bra att gå ut med detta i media för att fokusera fullt ut på resterande säsong. Föreningen lyckönskar Bert i sina nya sportsliga äventyr”, fortsätter klubben.

Bert Robertsson har varit med och fört Skellefteå till sex SM-finaler varav två har slutat med guld. Med sin frispråkiga och karismatiska stil har han blivit väldigt omtyckt av fansen i Skellefteå och varit en av Hockeysveriges största profiler.

– Det är sorgligt. Är som ett äktenskap som tar slut. Jag och klubbledningen har haft olika syn på min roll i Skellefteå, säger Robertsson till Aftonbladet.

Skellefteå ligger just nu på elfte plats i SHL-tabellen.

SVT Sport har sökt Bert Robertsson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.