Foto: Bildbyrån

Beskedet: Modos överklagan avslås

Uppdaterad
Publicerad
När ishockeysäsongen ställdes in, till följd av coronavirusets spridning, tog Svenska ishockeyförbundet beslutet att inga lag skulle flyttas upp eller ner i seriesystemen. Modo, som var mitt uppe i den hockeyallsvenska finalen, lämnade in en överklagan till Riksidrottsnämnden och idag kom beskedet – ishockeyförbundets beslut kvarstår.

I och med coronautbrottet beslutade SIF att samtliga ligor inom svensk hockey skulle avslutas. Ingen segrare utsågs och inga lag flyttas upp och ner.

Modo skickade då in en överklagan, då klubben ansåg att de två lagen som slutade sist i SHL, Leksand och Oskarshamn, inte hade spelat till sig någon plats till SHL nästa år.

”Enligt SIFS:s seriebestämelser under rubriken ”SHL” framgår det att lag 11-12 är kvalificerade för spel i SHL 2020-21- Det framgår vidare att lag 13-14 inte är kvalificerade för spel i SHL 2020-21”, skriv Modo i överklagan.

Riksidrottsnämnden avslog överklagan och hänvisar till att svenska ishockeyförbundet har rätt att ändra tävlingsbestämmelserna. Även Väsby Hockey, som var klart för kval till Hockeyallsvenskan, får avslag på sin överklagan.

ARKIV: Björklöven kvitterade i finalserien mot Modo (12 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Björklöven fick jubla borta mot Modo. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer