Anders Blomberg, vd i Björklöven. Foto: Bildbyrån

Björklöven: ”Blir oskyldigt anklagade som fuskare”

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat rejält kring Björklöven de senaste dagarna.

Efter hemmamötet med Mora startade hockeyförbundet en utredning om matchfixning – som nu lagts ner.

– Det här är den värsta typ av anklagelse du kan få. Det är väldigt olyckligt, men jag är glad att faktan har kommit fram och att inget pekar på Björklöven, säger Anders Blomberg, klubbens vd, till SVT Västerbotten.

Björklöven har de senaste dagarna hamnat mitt i stormens mittpunkt. Laget har nämligen anklagats för matchfixning efter hemmamötet med Mora för tre dagar sedan. Björklöven som ledde med 3-0 efter första perioden förlorade till slut med hela 4-8. Dessutom kunde Svenska Spel se ”mystiska oddsrörelser” i livespelet under matchens gång – vilket ledde till misstanke om matchfixning.

”Blir oskyldigt anklagade”

En utredning startades men i dag stod det dock klart att utredningen, som Svenska ishockeyförbundet startade, om matchfixning har lagts ner.

– Det är klart att misstag händer, sen att vi hamnar i stormens öga och blir oskyldigt anklagade för att vara fuskare, det har varit både otroligt jobbigt och tufft, och jag tänker framförallt på spelarna, säger Anders Blomberg.

KLIPP: Misstänkta spelfusket kan ha varit ett misstag (15 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.