Björklöven vann mot Södertälje i ”reservhallen”

Snökaoset stoppar Björklöven från spel hemma i A3 Arena och man fick därför ta emot Södertälje i Vännäs ishall.

Då tog Björklöven en blytung 4–3-seger och tog klivet förbi SSK i den hockeyallsvenska tabellen.

Matchen mellan trean och fyran i tabellen utvecklade sig till ett rejält drama i Björklövens ”reservhall”, i Vännäs tre mil väster om Umeå.

Södertälje kopplade greppet och ledde efter 40 minuter med 2–1 efter dubbla mål av Nick Olesen.

Ottosson kvitterade

Men i tredje perioden hittade Björklöven nya krafter.

Axel Ottosson kvitterade 7.16 in i perioden och lite mer än en halv minut senare sköt Gustav Possler in ledningsmålet.

Hutchings avgjorde

SSK skulle dock kvittera med tre och en halv minut kvar genom Ludwig Blomstrand i boxplay.

Men dramat var inte slut där. Alex Hutchings kunde med mindre än två minuter kvar att spela fastställa slutresultatet till 4–3 i Björklövens favör.

– Vi gör ingen jättebra match. Framför allt inte första 40. Men vi vinner den här matchen och det har varit otroligt många matcher där vi har fört spelet och borde ha vunnit. Nu var det vår tur att kanske tjuva en poäng, säger Daniel Rahimi i C More.