Linus Lindström blev målskytt när Skellefteå besegrades. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Skellefteå föll på straffar: ”Måste avgöra på full tid”

Det var en hård och jämn drabbning som gav både förlängning och straffläggning i CHL-mötet mellan Skellefteå och Bolzano.

Skellefteå fick tillslut nöja sig med en poäng mot italienarna efter att ha gått förlorande ur striden.

Efter fyra avverkade straffar vardera var ställningen fortsatt 3–3 så när hemmalagets Alexander Petan satte den femte avgörande straffen i krysset föll den sista och viktiga straffen på Linus Lindström. Men Skellefteås samtliga fem straffskyttar missade sina chanser att sätta sitt lag i förarsätet och Bolzano var därför laget som gick segrande ur striden med 4–3.

– Vi måste avgöra på full tid, vi måste vara hetare och ha mer trafik på mål, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till Viasat Hockey.

Bolzano hetast från start

Italienska Bolzano tog tag i taktpinnen redan från start och satte ledningsmålet efter endast 38 sekunder genom Daniel Catenacci. Innan periodens slut skulle hemmalaget utökat ledningen till 2–0 innan Skellefteå kunde spräcka nollan genom Linus Lindström.

– Vi fick en tuff start med 0–2 emot oss, det tog ett tag innan vi återhämtade oss från det, säger Samuelsson och fortsätter:

– Vi visade ändå tålamod i matchen och fick inte panik och rusade på. Vi jobbade oss sakta men säkert in i matchen igen. Men totalt sett har vi mycket puckinnehav och måste göra mer mål på våra chanser. Vi måste avgöra på fulltid helt klart.

Efter en händelsefattig tredje period såg det mörkt ut för Skellefteå att gå vinnande ur striden. Men med lite mer än fem minuter kvar av matchen fick Skellefteå in kvitteringsmålet genom Juhamatti Aaltonen och matchen kom att avgöras på straffar.