Boork om Renbergs puckförslag: ”Har inte ens tänkt tanken”

Leif Boork gillar inte Renbergs förslag om puckbyte.
Foto: BildbyrånLeif Boork gillar inte Renbergs förslag om puckbyte.

I söndags berättade SVT:s expert, Mikael Renberg, att han skulle vilja införa en lättare puck i damishockeyn. Ett förslag förbundskapten Leif Boork tycker verkar puckat.
– Det var ett överraskande förslag. Jag har inte ens tänkt tanken tidigare, säger han till SVT Sport.

SVT:s ishockeyexpert, Mikael Renberg, nämnde i söndags under SVT:s sändning av SDHL-mötet mellan Linköping och Djurgården att han skulle vilja se en annan puck inom damishockeyn. Detta för att än mer få fart på det offensiva spelet.

– Jag tycker att det är lite märkligt att man använder samma puck som herrarna. Jag vill ha en lite lättare puck. I friidrotten har till exempel damerna också lättare kulor. I ishockeyn har de lite mjukare klubbor, men pucken är likadan, sade Renberg då.

”Ett överraskande förslag”

Sveriges förbundskapten för damlandslaget, Leif Boork, gillar inte Renbergs förslag.

– Jo, jag har läst om det. Jag tycker inte att de behöver spela med någon annan puck än tidigare. Det var ett överraskande förslag. Jag har inte ens tänkt tanken tidigare, säger Boork till SVT Sport.

Renberg är inne på att den offensiva delen av damishockeyn skulle utvecklas med en lättare puck.

– Det är viktigt för att kunna ta skott utifrån. I dagens ishockey sjunker lagen ofta ner i egen zon och man måste ta skott från blålinjen. Det gör att man på något sätt måste främja det offensiva spelet. Herrarna skjuter hur hårt som helst, men det är svårare för tjejerna och där kanske man skulle försöka utveckla det offensiva spelet, sade Renberg i söndags.

”Finns viktigare saker att diskutera”

Leif Boork håller inte med om något av det Renberg säger.

– Nej, det gör jag inte. Jag ser inte alls att det är det som man ska prioritera i första hand. För att, det har ofta varit många begränsningar i idrotten när det gäller kvinnoidrott och det är något vi måste komma ifrån. Visserligen har man en lättare diskus, ett lättare spjut, en lättare kula och så. Men det beror oftast på att kvinnornas händer är mindre.

– Jag tror inte alls att en lättare puck skulle vara någon större prioritet i att förbättra det offensiva spelet. Det finns många viktigare saker som man måste diskutera före det.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.