Foto: Bildbyrån

Boustedt efter fackets besked: ”Närmar oss en lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Spelarfacket Sico valde idag att nobba Svenska Ishockeyförbundet senaste förslag till avtal för Damkronorna. Ett beslut som inte förvånar förbundet.

– Så är det ju i förhandlingar, allt kommer inte lösa sig snabbt. Det är bättre att det tar lång tid och blir rätt än att det går snabbt och blir fel, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt till SVT Sport.

Enligt Sico har förhandlingarna försvårats sedan SDHL klev in som part i frågan.

Tommy Boustedt är förhandlingsansvarig på förbundet och är inte förvånad över Sicos svar.

Damkronorna

Boudstedt håller med Klara Stenberg på Sico om att SDHL:s roll i förhandlingarna gör det svårare, men ser det ändå som nödvändigt.

– Det är klart att det blir mer komplicerat när det blir fler parter. Men SDHL ska så klart vara med, de har en stor del i det här, säger han till SVT Sport.

Men Boustedt ser dock positivt på processen hittills.

– Mötet vi hade med Sico och SDHL igår tyckte jag var givande. Allting var i god ton och vi kunde diskutera saker på ett konstruktivt sätt. Från förbundets håll har vi gått med på mycket av spelarnas krav och vi känner att vi närmar oss en lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet