Brendan Shinnimin stängs av efter obscena gesten

Uppdaterad
Publicerad

Brendan Shinnimin stängs av efter att han pekade finger mot Luleåklacken under torsdagens match.

Det var under torsdagens avslutning mellan Luleå och Växjö som bägaren rann över för Växjös forward Brendan Shinnimin. I den andra perioden pekade transatlanten finger till Luleåklacken. Händelsen anmäldes efter matchen och disciplinnmämnden beskriver ärendet som följer:

”Med en kvart kvar av den andra perioden i gårdagens möte mellan Luleå och Växjö kom Växjös Brendan Shinnimin in i eget spelarbås. Shinnimin vände sig om mot Luleås klack, tog av sig handsken och räckte upp långfingret mot publiken.”

Under fredagseftermiddagen kom disciplinnämnden med sitt beslut och de dömer Brendan Shinnimin till två matchers avstängning. ”Brendan Shinnimin har härigenom agerat i strid med ishockeyns värdegrund” skriver disciplinnämnden om anledningen till sitt beslut.

Shinnimin missar därmed de första två matcherna i slutspelet mot Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.