Brithén visade vägen för Rögle i Örebro

Rögle vann SHL-premiären borta mot Örebro med 3–2.

Ted Brithén visade vägen med ett drömmål.

– Det är hur enkelt som helst för mig. Jag hade ju öppen kasse, sade Brithén till C More.

Det var ett styrkebesked direkt från förra säsongens finallag – och inte minst en härlig premiär för 30-årige Ted Brithén som spelade center mellan Tyler Kelleher och Dennis Everberg.

I vintras kom Brithén hem till Rögle efter en halv säsong i Bern – men återkomsten blev inte riktigt som Rögleikonen tänkt sig då han hade det tufft – inte minst mentalt i slutspelet – efter fyra karantäner och två omgångar av covid-19.

– Andra gången tog det tog väldigt hårt på mig både fysiskt och mentalt. Jag spelade med ångest genom hela slutspelet, sade han tidigare till Helsingborgs Dagblad.

Och hans succélag, som förra säsongens föll mot Växjö i finalen, började alltså på lördagskvällen en turné med sex raka bortamatcher genom att besegra den förmodade toppkonkurrenten Örebro.

Drömstart

Lagmaskinen från Ängelholm fick också en drömstart. Efter fyra minuter blev Tyler Kelleher fri och satte första målet mellan benen på Örebros målvakt Jhonas Enroth.

Och bara ett par minuter senare forcerade Adam Edström in gästernas andra mål från nära håll.

Men efter drygt halva perioden reducerade Kristian Näkyvä till 2–1 – elegant i krysset från backposition.

Öppet mål

Rögle började även andra perioden piggt och efter drygt fyra minuter satte Ted Brithén 3–1 i öppen kasse efter en läcker passning över mittlinjen från Adam Tambellini.

– Vi rör pucken bra och jobbar hårt för varandra. Dennis och Tambellini är två skickliga spelare, jag gillar att göra såna mål i öppen kasse, det är bara att tacka och ta emot, sade Brithén till C More i pausen.

Sex minuter in i tredje perioden styrde Örebrocentern Rodrigo Abols in pucken bakom målvakten Christoffer Rifalk i powerplay efter skott från Kristian Näkyvä – men målet dömdes bort på grund av hög klubba.

När sedan sex minuter återstod av ordinarie tid klev återigen Kristian Näkyvä fram och skickade in slutresultatet 2–3.