Foto: Bildbyrån

Bröderna Olimb ordnade ny LHC-seger

Uppdaterad
Publicerad

Ny norsk show med sex poäng av brödaparet Olimb knäckte Karlskrona. Stekhete storebror Mathis, 31, svarade för två mål och en assist när Linköping vann med 5–2.

Efter en tung start har Linköping vaknat till liv på allvar i SHL-ishockeyn. Östgötarna – som tillhörde förhandsfavoriterna – har vunnit fyra av de fem senaste matcherna med totalt 18–9 i målskillnad.

En stor förklaring till det är norska brödaparet Mathis och Ken André Olimb – som efter att de för ett par veckor sedan placerades i samma kedja fått upp farten ordentligt.

Mot Karlskrona levererade storebror Mathis (31) två mål och en assist – medan lillebror Ken André (28) svarade för tre assist.

”Magiska passningar”

– Just nu är självförtroendet på topp kan jag lova, men det svänger ju fort, säger Mathis och skrattar.

Centerstjärnan klättrade upp till nionde plats i SHL:s poängliga med sex mål och åtta assist.

-Brorsan har lagt ett antal magiska passningar, så när jag spelar med honom ökar mitt målskytte också. Det är verkligen kul att spela i samma lina eftersom vi hittar varandra så bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.