Brynäs gick på knock – efter Erika Grahms kritik

Uppdaterad
Publicerad

Erika Grahm var irriterad efter två perioder mot Djurgården – hon ville se en uppryckning.

I den sista perioden vann Gävleklubben med 5-0 och segersiffrorna skrevs till 7-3.

– Jag fattar nog inte heller. Ibland behövs det kanske lite frustration, säger Grahm till SVT Sport.

Djurgården har haft problem i powerplay den här säsongen, laget är näst sämst i SDHL på att göra mål i numerärt överläge. Men i den andra perioden gick laget från 0-2 till 3-2 tack vare tre mål i powerplay.

Brynäs lagkapten Erika Grahm ville se en uppryckning inför period tre.

– Först och främst gäller det att hålla sig på banan. Djurgården är vassa i powerplay, vi kan inte sitta i utvisningsbåset. Sedan tycker jag vi slarvar och blir ängsliga och börjar slänga puckar. Vi måste vara trygga med pucken och våga håll i den, sa Erika Grahm till SVT Sport i periodpausen mellan andra och tredje.

– Vi har varit väldigt ojämna den här säsongen. Det är nog lite mentalt också. Nu gäller det att vara det bästa Brynäs i den sista perioden.

”Jag fattar nog inte heller”

Hemmapubliken fick se ett urstarkt Brynäs under de sista 20 minuterna.

Grahm var inblandade i samtliga tre mål när hemmalaget vände matchen från 2-3 till 5-3. Poängdrottningen Lara Stalder fastställde slutresultatet 7-3, hon har stått för 38 av Brynäs mål.

– Jag fattar nog inte heller. Men det är lite Brynäs faktiskt, om man tänker på vår säsong. Men det var proppen ur i sista, säger Grahm, som stod för ett solomål:

– Det var skönt. Jag har haft några såna lägen tidigare under säsongen. Ibland behövs det kanske lite frustration.

”Vi är passiva”

Djurgårdens Sofie Lundin var inte nöjd med försvarsspelet.

– Jag tycker vi ger dem mycket tid, vi är passiva i försvarszonen. Vi måste ligga närmare dem för att stoppa dem, säger Djurgårdens Sofie Lundin.

– Vi gör en helt okej match, men vi kan mycket bättre.

SDHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

7 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2-0, 0-3, 5-0
Monitor ERP Arena, Gävle
Publik: 121

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.