Doldisen Jensen sänkte Djurgården. Foto: Bildbyrån

Avstängd fem matcher – sänkte Djurgården med fräckis

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs tränarbyte har fått positiv effekt. Med nya tränaren Magnus Sundquist har laget tagit fem poäng på tre matcher. Matchvinnare i 2-0-vinsten mot Djurgården blev Jesper Jensen – tillbaka efter en fem matcher lång avstängning.

– Jag kastar den på mål för att se vad som händer, säger 1-0-skytten Jesper Jensen till C More.

Det dröjde och det dröjde och det var nära flera gånger. Till slut blev det ett något udda mål som avgjorde hela matchen mellan Brynäs och Djurgården.

Matchhjälte? Doldisen Jesper Jensen – nästan i höjd med den förlängda mållinjen testade Jesper Jensen Adam Reideborn med en lös backhand och på något sätt gick pucken in. Reideborn, som annars stod för en bra insats, var nog inte helt nöjd med den.

– Jag kastar den på mål för att se vad som händer, säger 1-0-skytten Jesper Jensen till C More.

Brynäs svit intakt

– Roligt att spela igen, fortsätter Jensen, som var pigg efter en fem matcher lång avstängning som han fick i matchen mot Färjestad den 28 oktober.

Det blev ett mål till – Johan Alcén satte 2-0 när Djurgården hade tagit ut Adam Reideborn. Brynäs svit med poäng i fyra raka matcher håller i sig.

I tre av dem har Magnus Sundquist haft huvudansvaret som tränare.

”Det fungerande inte alls”

– Energin är största skillnaden, det ser bättre ut. Bättre tryck. Det är stor skillnad nu, säger Jensen om tränarbytet.

Djurgården hade vid seger kunnat ta över serieledningen. Efteråt var tränaren Robert Ohlsson missnöjd.

– Vi kom inte upp i nivå i dag. Vi var tvåa på pucken och hade inte alls den farten vi är vana vid. Det fungerande inte alls, säger Robert Ohlsson till C More.

SHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

2 - 0

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 0-0, 2-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 7724

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.