Brynäs har gjort klart med landslagsmeriterade centern Evelina Raselli Foto: TT Nyhetsbyrån/ HC Lugano Ladies

Brynäs har gjort klart med OS- och VM-bronsmedaljör

Uppdaterad
Publicerad

När Melissa Samoskevich valde att återvända till USA av personliga skäl uppstod en lucka i Brynäs trupp. Nu har klubben gjort klart med ett rutinerat tillskott, OS- och VM-bronsmedaljören Evelina Raselli.

– Evelina har varit med på en hög nivå länge och vet vad som krävs för att vara en toppspelare på den här nivån, säger Erika Grahm, damansvarig i Brynäs.

Evelina Raselli kommer senast från två säsonger i schweiziska SC Reinach där hon stått för 52 poäng på 29 matcher. Efter att amerikanskan Melissa Samoskevich valde att återvända hem av personliga skäl uppstod ett hål i Brynäs truppbygge. Där kliver nu Evelina Raselli in. För den 27-åriga centern är det första gången hon spelar klubbslagshockey utomlands.

– Det är en ära att få chansen att spela i Brynäs och jag känner att det här är rätt ställe för mig att utvecklas. Jag vill växa som spelare och person. Jag vet att det är hög klass på SDHL och jag ser fram emot att komma igång, säger Raselli i ett pressmeddelande.

Evelina Raselli debuterade i schweiziska landslaget och har de senaste åren varit en viktig kugge i laget som vunnit brons både i VM och OS.

– Evelina har varit med på en hög nivå länge och vet vad som krävs för att vara en toppspelare på den här nivån, säger Erika Grahm, damansvarig i Brynäs.

ARKIV: Hårdsatsande Brynäs utmanar om SM-guldet (9 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.