Hv71 Foto: Bildbyrån

HV71:s vassa tredjeperiod sänkte Brynäs

Finalreprisen från i fjol slutade återigen med jublande smålänningar.

10- 0 i skott och två mål i första halvan av tredje perioden blev avgörande när HV71 vann mot Brynäs med 4-2.

Tre utvisningar på matchens tio första minuter, blev en för mycket för HV71. Aaron Palushaj tråcklade in pucken framför mål, och veteranen Jonathan Granström snappade upp den och satte dit 1-0 för Brynäs.

Precis innan första periodens slut kvitterade HV71:s nyförvärv Robin Figren med ett direktskott.

Två mål av två nyförvärv

Andra perioden slutade mållös, men i tredje perioden var HV71 ensamma på isen. Efter 12 spelade minuter stod det 10-0 i skott, och 3-1 i matchen. Ytterligare ett nyförvärv satte dit 2-1. Misstänkt hög klubba, men efter videogranskning godkändes finländaren Max Wärns mål.

Med runt sex minuter kvar att spela reducerade Brynäs , och återigen var det Johan Granström som höll sig framme i powerplay. I samband med målet blev det stökigt vid HV:s kasse och gästernas Kristofer Berglund fick sätta sig i utvisningsbåset.

Saknade fyra forwards

Brynäs hade ett jätteläge med minuter kvar att spela, men HV höll undan och vann till slut med 4-2. Vinsten får ses som ett styrkebesked från den regerande mästaren som saknade fyra forwards, och målvakten Linus Söderström.