Maja Nylén-Persson tvåmålsskytt i Brynäs kross. Foto: Brynäs IF

Brynäs hade lekstuga mot Leksand: ”Bor i deras zon”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs har öppnat sin försäsong med en kross.

Gävlelaget körde över Leksand med tvåsiffriga, 10-0.

– Vi bor i deras zon, säger backtalangen, Maja Nylén-Persson.

Brynäs har satsat på sitt damlag inför säsongen och har målsättningen att bli ett topplag i SDHL.

Under lördagen startade försäsongen med ett Gävledaladerby mot Leksand på hemmaplan i en match där hela nio nyförvärv gjorde sin första match. Men trots detta hade man inga problem med att tidigt hitta kemin.

Kedjan som leds av nyförvärvet Jaycee Gebhard fick gång på gång genom matchen tung press på gästerna och skapa oreda kring Leksandskassen vilket gav 11-1 i skott och en 2-0-ledning efter den första perioden. Hanna Thuvik och Maja Nylén-Persson målskyttar.

Upp till 7-0 i andra

Brynäs dominans blev än större i den andra perioden. Där gick de svartklädda upp till en 7-0-ledning innan mittakten var över. Vid den stora och betryggande ledningen sänktes tempot i matchen under den tredje perioden och det hela slutade 10-0.

– Vi kommer ut jättestarkt och bor i deras zon. Vi kommer igång, använder alla i laget och alla är spelsugna. Det är jättekul att vara tillbaks igen, få in några puckar och få upp lite självförtroende, säger Nylén-Persson, som blev tvåmålsskytt i matchen, till klubbens hemsida.

En av Brynäs stora stjärnor i Lara Stalder var dominant och noterades för tre mål och två assist.

– Vi gör en bra match både offensivt och defensivt, det är riktigt kul att se, säger Brynäs-tränaren, Henrik Glaas.

MER SDHL: Fanny Rask slutar med ishockey (10 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.