Brynäs klubbledning föreslår att spelarna ska sänka sina löner med tolv procent. Foto: Bildbyrån

Brynäs nästa SHL-klubb som vill sänka lönerna

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har drabbat klubbarna i ishockeyns SHL hårt. Nu sällar sig Brynäs till raden av klubbar som vill att spelarna sänker sina löner.

Brynäs klubbledning föreslår att spelarna ska sänka sina löner med tolv procent, uppger Aftonbladet. Det skulle spara flera miljoner kronor för Gävle-klubben.

Spelarna fick förslaget inför helgens match mot Växjö.

Corona och idrott

– De tog emot det bra. Nu ska de får smälta det och sedan ska vi träffa dem igen, säger klubbdirektören Michael Campese till Aftonbladet.

Tappar miljonbelopp varje vecka

SHL-klubbarnas ekonomiska situation är prekär och blir än värre om publikrestriktionerna kvarstår hela säsongen. Intäkterna från åskådarna är mycket viktiga för klubbarna som utan publik tappar miljonbelopp varje vecka.

Brynäs är inte den första föreningen som begär att spelarna ska sänka sina löner. Djurgården och Leksand har gjort liknande överenskommelser och HV71 förhandlar med sina spelare om lönesänkningar.

Brynäs lönesänkning ska gälla i tre månader.

SE MER: Växjö hade målfyrverkeri mot Brynäs (17 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet