Foto: Bildbyrån

Brynäs nyförvärv visade vägen – Sigalet tremålsskytt

Uppdaterad
Publicerad

Förväntningarna är höga på Brynäs som värvat starkt under sommaren. I klassikermötet med Leksand lämnade man starka avtryck, där nyförvärvet Jonathan Sigalet stod för ett hattrick.

Både Brynäs och Leksand gjorde sina första träningsmatcher för säsongen när de möttes i Ljusne ishall. Frölundas guldback från i våras, Jonathan Sigalet, återfinns numera i Brynäs där han i matchen mot Leksand stod för hela tre fullträffar.

Först gjorde han 1-1 i slutet på den första perioden, därefter stod han för avgörande 3-2 och 5-2, vilket också blev slutresultatet.

Brynäs toppkedja levererade direkt

Det är tidigt på säsongen och man kan inte dra för stora växlar av en försäsongsmatch. Men för Brynäs del fick man bekräftelse på att den nya toppkedjan fungerar bra tillsammans. Hemvändaren Anton Rödin, närmast från spel i HC Davos, stod för ett av Brynäs mål. Han var även inblandad i 4-2-målet där han, tillsammans med Greg Scott, spelade fram kedjans tredje nyförvärv,  Jaedon Descheneau.

SHL-nykomlingen, Leksand, firar idag 100 år som förening men fick inte fira det med någon seger. Den riktiga festen ska dock äga rum den 26 oktober, samma dag som Leksand möter Brynäs på bortaplan i SHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.