Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– När man är här så ska man representera Brynäs, stolt bära vårt klubbmärke och agera på ett professionellt sätt, säger Martin Löf Nyqvist, kommunikationschef Brynäs IF. Foto: SVT

Brynäs stänger av två spelare efter incident på bortasektion

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs stänger av två damspelare.

Spelarna befann sig i bortaklacken under en SHL-match och en av dem visade finger mot Brynäs supportrar på läktaren.

– Dessa spelare har visat på dåligt omdöme och de har informerats om att beteendet inte är acceptabelt, säger klubbdirektören Håkan Svedman.

Brynäs väljer att agera efter en incident under en SHL-match i tisdagskväll då två av de egna spelarna syntes i bortaklacken i bortalagets färger.

Båda spelarna är unga, en tillhör SDHL-laget och en är damjunior, vilket klubben tar i beaktning.

En spelare stängs av från matchspel i två veckor och en i fyra veckor.

– Om man agerar på ett olämpligt sätt följer också konsekvenser. Båda har misskött sig men vi ser också att deras beteenden under tisdagskvällen har skiljt sig åt, säger klubbdirektören Håkan Svedman i ett uttalande på klubbens hemsida.

Brynäs tränare Filip Eriksson säger att de pratat med spelarna, deras familjer och med lagkamraterna.

– Alla är införstådda med det som hänt och att så här gör man inte i Brynäs. De har bett om ursäkt för sitt agerande och är väldigt ångerfulla. De är helt med på att de har betett sig på ett sätt som vi inte accepterar, säger Eriksson.

Brynäs spelar hemmapremiär ikväll mot SDE.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.