Kanadensaren Michela Cava och svenske landslagsbacken Johanna Olofsson. Foto: Bildbyrån

Brynäs tappar stjärnorna: ”Hade gärna fortsatt tillsammans”

Uppdaterad
Publicerad

När SDHL-laget Brynäs kliver in i nästa säsong gör man det utan två av sina stora stjärnor.

Kanadensiskan Michela Cava och svenska landslagsbacken Johanna Olofsson lämnar Gävlegänget.

– De har fattat ett beslut att söka nya utmaningar i sina karriärer, säger damansvariga Erika Grahm om stjärntappen.

Förra säsongens SDHL-trea gör om rejält i truppen.

Idag meddelade klubben att fem spelare lämnar där de tyngsta tappen är den kanadensiska forwarden Michela Cava och Sveriges landslagsback Johanna Olofsson.

Båda spelarna har fått erbjudande om förlängning men tackat nej.

”Det var två spelare med stora roller och som bar mycket istid i vårt lag under förra säsongen. Vi hade gärna fortsatt tillsammans, men de har fattat ett beslut att söka nya utmaningar i sina karriärer”, säger damansvariga Erika Grahm på Brynäs hemsida.

”Har långt gångna dialoger med spelare”

Även backarna Georgina Farman, Mariam El-Mahmadi och Hilda Törner lämnar Brynäs. De två sistnämnda satt med ett år kvar på kontraktet men dessa kontrakt har avbrutits.

Gävleklubben söker nu efter ersättare på backsidan där sportchefen, tillika spelaren, Erika Grahm söker efter både bredd och spetskvalité.

”Vi har långt gångna dialoger med spelare i den kategorin och jag upplever att vi har goda möjligheter att sätta en konkurrenskraftig backuppsättning som hjälper oss att ta nästa steg”, säger Erika Grahm i klubbens artikel.

ARKIV: Brynäs gick på knock – efter Grahms kritik (22 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.