Niklas Friman. Foto: TT Nyhetsbyrån

Brynäs värvar ännu en finländsk OS-mästare

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen gjorde man klart med Hannes Björninen som avgjorde OS-finalen då Finland vann i våras. Nu har Brynäs värvat ännu en finländsk OS-guldmedaljör i backen Niklas Friman.

– Jag har bara hört bra saker om Gävle och laget, säger Friman till klubbens hemsida.

I kväll spelar Niklas Friman, 28, VM-premiär på hemmaplan med sitt Finland. Samma dag presenterades han som Brynäs senaste nyförvärv.

– Viljan av att utvecklas har alltid varit stark hos mig och i Brynäs IF tror jag att den möjligheten finns. Jag har bara hört bra saker om Gävle och laget och är tacksam över att få äran att representera Brynäs IF. Tillsammans tror jag att vi kan uppnå stora saker, säger han.

Han kommer närmast från finländska HPK. Dit gick han efter att Jokerit dragit sig ur KHL då Ryssland invaderade Ukraina.

Sportchef Johan Alcén är nöjd med sitt nyförvärv.

– Niklas är en vältränad back som är stark i defensiven och det fysiska spelet. Han är en otroligt bra karaktär som är väldigt professionell och som är van att spela i matchavgörande situationer, säger han.

MER SHL: Här lyfter Färjestad SM-pokalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.