Foto: Bildbyrån

Brynäs värvar Luleås guldhjälte Jennifer Wakefield

Uppdaterad
Publicerad

Den välmeriterade ishockeyspelaren Jennifer Wakefield lämnar Luleå efter att ha varit med och fört klubben till SM-guld den gångna säsongen. Kanadensaren har kritat på för Brynäs.

– Det känns nästan för bra för att vara sant, säger Brynäs verksamhetsutvecklare Erika Grahm.

29-årige Wakefield har skrivit ett ettårskontrakt med hårdsatsande SDHL-klubben Brynäs .

– Det blir en superrolig utmaning att försöka etablera klubben som ett topplag. Jag gjorde den resan med mitt lag i college och gillade verkligen den utmaningen, säger Wakefield till klubbens hemsida.

Forwarden vann slutspelets skytteliga på sju mål och sköt totalt 14 poäng på sju matcher.

– Jag har pratat med Brynäs inför de senaste säsongerna. Den här gången kände jag att allt föll på plats. Organisationen har lagt ner ett större jobb och mer energi på damverksamheten. När jag pratat med andra spelare så känner jag att de tror på satsningen och att klubbledningen är på samma sida.

”En fantastisk förebild”

Erika Grahm blir en av de nya lagkamraterna och jobbar även som verksamhetsutvecklare för dam- och tjejverksamheten i Brynäs.

– Det känns nästan för bra för att vara sant. Både för laget och som spelare med att ha en så bra spelare och person i sin vardag. Hon kommer att vara en fantastisk förebild för både unga pojkar och flickor som får möjlighet att se och lära av henne.

På totalt 69 grundseriematcher i SDHL har Wakefield registrerat 98+46=144 poäng.

Ett snitt på 2.09 poäng per match.

– Jennifer är ett fullblodsproffs. En toppspelare i världen. Det är otroligt stort för Brynäs som förening och hon kommer innebära en dimension till i vår verksamhet. Rom byggdes inte på en dag, men Wakefield tillsammans med Grahm och fler utöver dem är ett tecken på att vi har något stort på gång, säger sportchef Stefan Bengtzén.

Jennifer Wakefield

Född: 15 juni 1989 (29 år).

Nation: Kanada.

Klubb: Brynäs IF.

Längd/vikt: 178 centimeter/77 kilo.

Meriter: OS-guld 2014, OS-silver 2018, VM-guld 2012, två SM-guld (Linköping 2014-2015, Luleå 2017-2018).

Aktuell: Klar för Brynäs i SDHL, sin tredje svenska klubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.