Rosa Lindstedt lämnar HV71 för Brynäs. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Brynäs värvar OS-medaljör från HV71

Uppdaterad
Publicerad

Rosa Lindstedt har tagit två OS- och fyra VM-medaljer.

Nu är hon klar för Brynäs.

– Det känns väldigt glädjande, säger klubbens damansvariga Erika Grahm.

Den 32-åriga backen Rosa Lindstedt har en gedigen meritlista. Hon har under ett drygt decennium gjort över 250 landskamper för Finland, och bland annat tagit fyra VM-medaljer och två OS-brons.

De senaste fyra säsongerna har hon spelat för HV71, men byter nu SDHL-lag. I dag meddelade nämligen Brynäs att de har skrivt ett tvåårskontrakt med Lindstedt.

– Rosa kommer framför allt att bidra med en stark defensiv men hon har också styrkor i det offensiva spelet och då främst i special teams med sin storlek. Hon kommer in och blir äldst i laget och har en enorm rutin, inte bara på grund av sin ålder utan även från det hon har åstadkommit under karriären, säger Erika Grahm i ett uttalande på klubbens hemsida, och fortsätter:

– Det är en spelare som har ett stort driv att hela tiden utvecklas fast att hon har varit med så länge och det är något som kommer gynna våra yngre spelare som får någon att se upp till och lära sig vad som krävs för att kunna prestera på toppnivå.

”Vill spela i ett bra lag”

Rosa Lindstedt förklarar sitt beslut att byta lag så här:

– Jag behövde komma till något nytt för motivation och inspiration och jag vill spela i ett bra lag. Brynäs har många bra spelare som kommer att hjälpa mig i min utveckling.

KLIPP: HV71 hyllas som guldmedaljörer (30 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.