Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brynässpelaren släpps på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Brynässpelaren som begärts häktad misstänkt för våldtäkt släpps på fri fot.

Det beslutade tingsrätten under onsdagen.

– Man gör bedömningen att det inte finns tillräckligt starka misstankar för att häkta den misstänkte för våldtäkt, säger åklagaren Oskar Lundberg till SVT Sport.

Det var i måndags som Brynäs bekräftade för SVT att en spelare i klubben anhållits misstänkt för våldtäkt. Under onsdagsförmiddagen begärdes spelare häktad, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och på eftermiddagen hölls häktningsförhandlingen mot mannen.

Där beslutade tingsrätten att avslå åklagarens häktningsbegäran. Det innebär att mannen släpps på fri fot.

Misstankarna kvarstår

– Skälet till det är att man har ansett att han inte på sannolika skäl är misstänkt för det angivna brottet, det vill säga våldtäkt, säger åklagaren Oskar Lundberg till SVT Sport.

Saknades det bevis?

– Det är inte närmare preciserat av tingsrätten. Men man gör i alla fall, som jag uppfattar det, bedömningen att det inte finns tillräckligt starka misstankar för att häkta den misstänkte för våldtäkt.

Misstankarna kvarstår dock och utredningen kommer att gå vidare.

Kommit en bit på vägen

Hur utredningen påverkas av dagens beslut vet inte Lundberg. Åklagaren berättar också att utredningen kommit en bit på vägen men att han inte kan säga mer än så.

– Det är bland annat fråga om förhör som hållits, men det kan jag av naturliga skäl inte gå in på.

Förra veckan häktades en annan spelare i Brynäs, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och misshandel i en nära relation.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån