Calle Järnkrok firar mål för Nashville i mötet med Arizona. Foto: TT.

Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson målskyttar för Nashville

Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson gjorde de två avgörande målen när Nashville besegrade Arizona och utjämnade matchserien till 1–1 i playoff till Stanley Cup.

Efter fyra raka mål av Nashville blev slutresultatet till sist 4–2.

I lagens andra möte höll konferenssexan Nashville i taktpinnen, efter att överraskande ha förlorat den första matchen med 4–3 mot Arizona, som slutade på elfte plats i den västra konferensen.

Mattias Ekholm noterades för en assist när Nick Bonino satte Nashvilles första mål i den åttonde minuten. Mindre än tre minuter senare lyckades Ryan Johansen få i väg ett chansskott som letade sig in mellan Arizona-målvakten Darcy Kuempers ben – och det stod 2–0 till Nashville.

”Spelmotorer”

I den andra perioden utökade Calle Järnkrok lagets ledning till 3–0. Filip Forsberg hade sedan flera skott på mål, innan Viktor Arvidsson kom fri i powerplay och satte ett hårt långskott i Arizonas kasse med drygt sex minuter kvar av matchen.

Kedjan med Arvidsson, Forsberg och Johansen stod tillsammans för två mål, tre poäng och tio skott.

– De tre var spelmotorer och spelade med ett engagemang som man måste ha när man inte har pucken, säger Nashvilles tränare John Hynes efter matchen, enligt nhl.com.

Han fortsätter:

– De har fattat bra beslut och deras intensitet i den offensiva zonen har varit stark.

Slutresultat 4–2

Med en 4–0-ledning med några minuter kvar av matchen var segern tryggad för Nashville, även om Arizona fick in två tröstmål i den sista matchminuten – och slutresultatet skrevs till 4–2.

– Vi pratade mycket med laget om mental styrka, fokus och att verkligen ta med sig lärdomarna från den förra matchen. Vår fokusnivå var bra, och sakerna som vi pratade om, de uträttade verkligen spelarna, säger John Hynes.

Redan om mindre än ett dygn, på onsdagseftermiddagen lokal tid, är det dags för det tredje returmötet, i bäst av fem matcher.

I den östra konferensen utjämnade Toronto sin matchserie mot Columbus till 1–1, efter vinst med 3–0, där William Nylander fick med sig en assist. Columbus vann lagens första playoff-möte med 2–0.