Carl Söderberg gjorde karriärens första NHL-hattrick i nattens match borta mot Toronto. Foto: TT Nyhetsbyrån

Karriärens första NHL-hattrick för Carl Söderberg

Colorados Carl Söderberg, 33, har gjort sitt första NHL-hattrick i karriären.

”Big Ol' Carl” gjorde tre av målen när Avalanche vände och vann med 6–3 borta mot Toronto i natt.

– Det har kanske inte varit en milstolpe jag siktat mot, men nu när det väl är gjort känns det väldigt trevligt, säger han till Aftonbladet.

Det är inte bara superkedjan med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen som levererar för Colorado. I nattens seger i Scotiabank Arena var det den store och starke svensken Carl Söderberg som visade vägen.

Efter en mållös första period gick hemmalaget upp i en 2–0-ledning, men Colorado svarade med tre snabba mål och gick till pausvila med ett litet försprång.

Först reducerade Gabriel Landeskog när han – som han gjort så många gånger förr den här säsongen – styrde in pucken från position framför målvakten. Det var lagkaptenens 28:e mål den här säsongen och 52:a poäng totalt.

Carl Söderberg satte 3–2 i numerärt underläge efter att han helt på egen hand krigat till sig pucken i duell med backen Jake Gardiner.

”Mina två bästa säsonger”

Med mindre än tio minuter kvar av matchen gjorde ”Big Ol' Carl”, som de amerikanska kommentatorerna kallar honom, det viktiga 4–3-målet med ett snärtigt direktskott i krysset.

I slutet fastställde han också slutresultatet 6–3 när han skickade in pucken i tom kasse från egen förlängd mållinje. Han fullbordade därmed karriärens första NHL-hattrick. Målet var hans 15:e för säsongen och totalt har Söderberg gjort 28 poäng på 46 matcher.

– Förra säsongen hade jag en mer defensiv roll men lyckades ändå producera mycket poäng, så de här två senaste åren ser jag som mina bästa i NHL-karriären, säger han till Aftonbladet.