Chicago krossade Washington. Foto: TT Nyhetsbyrån

Chicago hade lekstuga med Washington

Uppdaterad
Publicerad

Chicago hade inga problem att besegra Washington på hemmaplan. Matchen slutade hela 7-1 och den 23-årige svensken, Carl Dahlström, stod för sin första NHL-poäng.

Detta var femte matchen för den svenske backen, Carl Dahlström. Det hade inte blivit någon poäng tidigare, men i kväll passade han fram till Nick Schmaltz som satte 3-1 med två sekunder kvar att spela av den första perioden.

Svenska målskyttar

I Nashville var Detroit på besök. Efter en jobbigare period med tre raka förluster, har Red Wings ryckt upp sig. I och med 3-1-segern över Predators, har laget nu vunnit tre av de senaste fyra matcherna.

Gustav Nyquist blev målskytt när han utökade Detroits ledning till 2-0 i den första perioden.

En annan svensk som gjorde mål var Carl Hagelin. Detta när Pittsburgh vann över Toronto på hemmaplan med 5-3. Svensken stod också för en assist i matchen.

Vegas går som tåget

Sensationslaget Vegas Golden Knights går fortsatt starkt i NHL. Segern över Montreal i natt var lagets sjunde seger de senaste tio matcherna. Tyngre däremot för Montreal som förlorat åtta av sina senaste tio matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.