Chris Abbott: ”Chansen att uppnå något vi eftersträvat hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna Abbotts målsättning i Rögle har hela tiden varit glasklar: klubben ska vinna mästerskap.

I kväll finns möjligheten till föreningens första titel genom tiderna – men då måste de slå finska Tappara i Champions Hockey League-finalen.

– Nu har vi chansen att uppnå något vi eftersträvat hela tiden: att vinna ett mästerskap, säger Chris Abbott till SVT Sport.

Svenska klubbar har genom åren firat stora framgångar i Champions Hockey League. På sex försök har Frölunda vunnit fyra gånger och Luleå en.

Rögles sportchef Chris Abbott var med och bärgade titeln som spelare med Luleå och nu hoppas han kunna göra det som sportchef i föreningen han jobbat för de senaste 4,5 åren.

– Vårt måtto har hela tiden varit att begära att alla i klubben gör sitt bästa och förväntar sig att vinna, så har det varit sedan dag ett och i kväll har vi chansen att uppnå något vi eftersträvat hela tiden: att vinna ett mästerskap, säger Chris Abbott.

Experten tror på Rögle

Brorsan Cam Abbott, som är huvudtränare i klubben, har ingen CHL-titel men det kan han ändra på i kväll. Enligt SVT:s hockeyexpert Jonas Andersson är Rögles chanser att slå finska Tappara goda.

– Jag tror Rögle vinner. Det här kan vara lite som Frölunda gjorde för några år sedan. Man vann CHL och bygger vidare på det i SHL. De spelar bra ishockey med ett bra lag och nu är det det där sista, med vinnarkulturen, som kanske börjar i kväll. För mig är de favoriter, säger Andersson.

Matchen börjar 19.00 i SVT2. Sändningen inleds 18.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.