CHL-lagen Lausanne från Schweiz och Luleå från Sverige. Foto: Bildbyrån

CHL förändras – blir inget gruppspel

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har påverkat hockeyn runt om i Europa och nu tvingas även Champions Hockey League till förändringar.
Det blir inte något gruppspel och turneringsstarten skjuts fram till oktober.
– Vi förstår att denna formatförändring är oväntad men speciella tider kräver speciella åtgärder, säger CHL:s ordförande Peter Zahner i ett pressmeddelande.

Turneringen var planerad att starta den 3 september men i fredags, under en extrainsatt videokonferens, enades CHL-styrelsen om att skjuta fram startdatumet till den 6 oktober.

”Vi förstår att denna formatförändring är oväntad men speciella tider kräver speciella åtgärder. Det är vårt mål att göra planeringen för de deltagande klubbarna så enkel som möjligt, eftersom alla för närvarande står inför stora utmaningar”, säger CHL:s president Peter Zahner i det officiella pressmeddelandet.

Stor osäkerhet i Europa

Anledningen till att turneringen skjuts fram är på grund av den stora osäkerheten som råder i Europa på grund av coronapandemin.

”Champions Hockey League är en paneuropeisk tävling med 13 inblandade länder, vilket innebär att vi är beroende av de beslut och förordningar som har ställts av 13 olika regeringar”, säger CHL- ordföranden Peter Zahner och fortsätter:

”Våra deltagande lag måste kunna resa, och vårt mål är att spel bara spelas med åskådare på arenorna. Av denna anledning har vi beslutat att vara proaktiva och inte ta risken att kräva brådskande förändringar närmare det ursprungliga startdatumet.”

Tar bort gruppspelet

På grund av tidsförskjutningen har CHL även valt att skippa gruppspelet för att gå direkt in på utslagsstadiet i turneringen.

”Vi har granskat många olika alternativa scenarier under de senaste veckorna och kommit fram till slutsatsen att en knock-out-tävling är den mest enkla och rättvisa lösningen vi kan erbjuda”, förklarar Zahner.

Frölunda är regerande mästare i CHL och deltar även nästa år tillsammans med Skellefteå, Rögle, Färjestad och Luleå.

ARKIV: Frölunda vann CHL för fjärde gången (4 februari 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frölunda vann CHL för fjärde gången

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer