Frölunda föll på hemmaplan – tappar ledning

Frölunda föll på hemmaplan mot österrikiska Vienna Capitals som enkelt vann med 4–1. Max Friberg blev Frölundas enda målskytt i förlusten som nu innebär att göteborgslaget tappar ledningen i gruppen.

Trots att Frölunda gick segrande ur striden vid det senaste mötet mot Österrikes Vienna Capitals gick det desto tuffare för göteborgslaget under lördagen. Frölunda med 16-årige superlöftet Lucas Raymond föll på hemmaplan i en match som slutade 4–1 och laget tappar därmed ledningen i gruppen.

Tidigt i matchen drog Frölunda på sig tre utvisningar vilket resulterade i att Rafael Rotter kunde ge gästerna ledningen efter spel 5-mot-3. Efter en fin framspelning av Riley Holzapfel kunde Rotter enkelt lägga in pucken vid den bortre stolpen bakom Johan Mattsson.

Hemmalagets bästa chans kom med knappa minuten kvar i den första perioden när Mattias Börstebö fick till ett avslut rätt i plocken på Viennas Jean-Philippe Lamoureux.

Reduceringsmål av Friberg

Målen för Frölunda uteblev i den andra perioden och fokuset riktades i stället på det fysiska spelet. Med en minut kvar kastade båda lagets toppspelare, Chay Genoway och Peter Schneider, handskarna vilket resulterade i två matchstraff.

Men Frölunda höll gnistan uppe och Max Friberg kunde med tre minuter kvar spräcka nollan. Närmare än så kom de däremot inte då Rotter kort därefter var Rotter framme igen och satte spiken i kistan. 4–1 i öppen kasse och österrikarens andra mål för kvällen.