Skellefteå segrade i stökig drabbning

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå vann till sist med 2–1 i ett jämnt och spännande returmöte mot italienska Bolzano. En match som var på väg åt fel håll med ett flertal stökiga situationer men som sedan rätades ut i den sista perioden.

– Det känns som att vi är på väg i rätt riktning, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.

Skellefteå fick en tuff start när bortalaget Bolzano återigen var först med att sätta ledningsmålet. I numerärt överläge kunde Marco Insam, efter en fin passning genom hela boxen, sätta 1–0 bakom Gustaf Lindwall.

Målet följdes sedan av en rad stökiga situationer där Skellefteå fortsatte att dra på sig utvisningar. Andreas Wingerli började med att trycka in Massimo Carozza hårt i sargen som flög in med huvudet före. Därefter råkade Wingerli själv ut för samma fula huvudtackling av Bolzanos Angelo Miceli. Två fula huvudtacklingar som resulterade i 2+2 utvisningsminuter.

”Måste se över regelverket”

Två situationer som SVT Sports expert Jonas Andersson reagerade starkt på.

– Jag kan tycka att det kunde bli ett hårdare straff för bägge spelarna. Det är två tacklingar som måste bort från ishockeyn som står inför en jätteutmaning med alla hjärnskakningar, säger han och fortsätter:

– Ishockeyn måste se över regelverket tycker jag.

Bortdömt kvitteringsmål

Oscar Möller kvitterade sedan till 1–1 i spel fem mot tre, trodde man. Målet blev omdiskuterat av domarna som länge stod och övervägde situationen men beslutade sig sedan för att det inte var något mål.

– Det blev en situation framför mål, sedan kan man tycka vad man vill om det. Jag själv tyckte det skulle vara mål, men det finns ingenting man kan göra åt det nu, säger Möller till SVT Sport och fortsätter:

– Han (Leland Irving reds. anm) gjorde en rad liknande räddningar. Han bara satte sig ned och föll bakåt, det kändes inte direkt som en engångsföreteelse att han gjorde så.

Men Möller skulle få sitt mål. Med lite mer än tio minuter kvar av den andra perioden kvitterade han till 1–1 efter ett långt Skellefteåanfall.

Därefter ryckte hemmalaget upp sig som tillslut vann med 2–1 efter att Linus Lindström fastställt slutresultatet en minut in i den sista perioden.

Champions Hockey League

Skellefteå AIK

2 - 1

HC Bolzano

0-1, 1-0, 1-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 2096

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.