Frölunda är regerande mästare i CHL. Foto: Bildbyrån

CHL skjuter upp turneringsstarten

Uppdaterad
Publicerad

Champions Hockey League skjuts upp.

Starten av turneringen blir den 17 november i stället för den 6 oktober.

På grund av rådande omständigheter med covid-19 väljer Champions Hockey League att skjuta upp starten av turneringen från den 6 oktober till 17 november, detta meddelar CHL på sin hemsida.

Man skriver också att turneringen fortsatt kommer att bestå av 61 matcher.

Champions Hockey League

Det står sedan tidigare klart att CHL denna gång inte kommer att bestå av något gruppspel, utan man kommer att gå på utslagsmatcher direkt över två möten.

Komprimerade slutspelsomgångar

På grund av det senarelagda startdatumet till november, blir de två första omgångarna mer komprimerade.

Den första rundan, som är 16-delsfinaler, kommer att spelas över två dagar: 17-18 november. Efter det kommer åttondelsfinalerna att spelas en vecka senare, 24-25 november.

Högst rankad får hemmamatcher

Det är det högst rankade laget som kommer att få fördelen att stå som hemmalag i de båda matcherna under de två första rundorna.

Från och med kvartsfinalerna kommer turneringen återgå till att spelas över klassiska hemma- och bortamöten över semifinalerna.

Finalen spelas den 9 februari 2021.

ARKIV: Frölunda vann CHL för fjärde gången (4 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet